TEATRE TERRITORI TÀRREGA - Una mirada fotogràfica

La ciutat de Tàrrega, durant els dies del mes de setembre, que acull l’esdeveniment cultural de les arts escèniques de la “Fira de Teatre al Carrer”, perd la seva forma habitual per prendre’n una altra. Aquesta metamorfosi és la que va captivar-me des del primer dia i va conduir-me a fotografiar, durant gairebé vint-i-cinc anys, els autors i protagonistes d’aquesta mutació -la gent de teatre-, en els diferents espais de la ciutat on representen els seus espectacles.

 

No importa la vàlua i/o grandiositat de l’espectacle -de sala o carrer-, allò importat per a mi són els instants fotogràfics construïts a partir d’allò que els homes i dones de les arts escèniques m’han regalat. Potser l’eix vertebrador de la fotografia, per a molts, és la llum, però, personalment, estic més d’acord amb Junichirô Tanizaki, i m’agrada bellugar-me en la força suggeridora de l’ombra que dona relleu a protagonistes i espai.

 

La concinnitat i la concòrdia que regnava entre els milers d’originals fotogràfics m’ha permès, a l’hora de construir aquest llibre fotogràfic, treballar des de l’absoluta llibertat creativa i conceptual. Les 100 fotografies d’aquest llibre no celebren els esdeveniments ni els faculten en si; elles –les fotografies- són un missatge sobre els esdeveniments que registren i l’eina que jo, com a fotògraf, utilitzo per dir-vos “he decidit que valia la pena enregistrar allò que estava veient per poder-ho compartir amb tots vosaltres”. 


Josep Bou

 

 


  • TEATRE TERRITORI TÀRREGA

  • enrere   2 de 13   endevant