FLASHBACK 3 - Els vuitanta.- Si a la primera entrega de FLASHBACK vaig recollir els meus inicis fotogràfics, a la segona eren imatges capturades en route, sans arrêter la voiture durant l’expedició que un grup d’igualadins vam fer a l’Àfrica amb l’objectiu d’ascendir en moto la cima del Kilimanjaro, la tercera i última recull cent divuit originals fotogràfics que vaig fer durant els anys vuitanta. Em venia de gust que algú reflexionés sobre la meva obra d’aquesta dècada i vaig confiar en Teresa Jové aquesta tasca, ja que ningú com ella la coneix i em coneix.

FLASHBACK 3, així com els dos anteriors volums, neix en format online i només ha sigut possible passar-lo a llibre després d’una àmplia revisió. Haig de reconèixer que la decisió de la Teresa d’optar per un format en el qual no hi ha regles que marquin què és correcte o incorrecte, fou encertada. Aquesta intel·ligent elecció li ha permès jugar amb els subjectes fotogràfics sense restriccions en el moment de la creació de cada un dels díptics que formen el llibre que tanca el projecte FLASHBACK.

Aquest llibre és un relat fotogràfic creatiu construït amb una selecció de fotografies, guardades al meu arxiu de la dècada dels vuitanta on la Teresa desvela que estic d’acord amb Ansel Adams quan diu que “una bona fotografia s’obté sabent on aturar-se”. Jo m’he parat en molts llocs diversos i dissemblants. El gran mestre Henri Cartier Bresson deia que “fotografiar és una actitud, una forma de ser, una forma de vida”. Les fotografies amb les quals la Teresa ha construït els díptics mostren quina ha sigut la meva respecte la fotografia.

Josep Bou


  • FLASHBACK 3 - Els vuitanta

  • 1 de 13   endevant