FLASHBACK 1 – Els meus inicis fotogràfics.  FLASHBACK és una mirada retrospectiva a la memòria visual d’un fotògraf que un dia es va enamorar d’una antiga càmera. Per a comprar-la va treballar moltes hores, al sortir de l’escola, tot dibuixant etiquetes a l’estudi de la impremta Miranda de la Rambla d’Igualada. La meva ciutat. Sí, jo era aquell fotògraf i així va començar tot. Ella, la càmera Leidox, va ser l’espurna que va disparar la meva passió i amor per a la fotografia.

En els meus inicis fotogràfics, i FLASHBACK correspon íntegrament a aquesta època, he d’admetre que ho fotografiava pràcticament tot i sempre anava amb una càmera a sobre. Avui en dia sóc més selectiu però la càmera em segueix acompanyant. Gràcies a que la meva única companya, fins que va arribar la Teresa, ha sigut una càmera, he pogut fer aquesta mirada al passat i construir el projecte FLASHBACK en format digital en el seu moment i, després d’una exhaustiva i profunda revisió, presentar-lo en format llibre.

Si haig de fer honor a la veritat, he d’admetre que en aquell moment no era gaire conscient de que estava fotografiant tota una època i que, sense saber-ho, n’era un notari. Les fotografies capturades són la narració del que passava i m’importava, però és necessari el pas del temps per a que aquestes agafin rellevància com a actes notarials. Són la prova de que hem evolucionat i canviat. I sí: hi va haver un dia en el qual vivíem com les fotos mostren.

Josep Bou


  • FBK 1

  • 1 de 13   endevant